Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
235 Postów
zdzich mały
(mase1)
Stały Bywalec
Ania Mak co to ma być za mail?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
11 Postów
Kasia Tłumacz
(kasiatlumacz)
Wiking
Dzień dobry, chciałam zaproponować swoją pomoc: -) Wykonuję tłumaczenia i korektę CV dostosowując je do standardów norweskiego rynku pracy. Zachęcam do kontaktu!

Kontakt tel.:
z Polski + 48 58 743 07 53
z Norwegii + 47 21 999 409
lub mailowy tlumacz@multinor.no
Zgłoś wpis
235 Postów
zdzich mały
(mase1)
Stały Bywalec
chcę pomóc
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
13 Posty
Ania Makowiecka
(Ania Mak)
Wiking
mase1 - szukam namiarów na jakies szkoly jezykowe w Norwegii. Przejrzalam juz strony chyba stu gmin. cos zaczynam watpic.... a dookola slysze, ze nauzyciele tak potrzebni w No...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
235 Postów
zdzich mały
(mase1)
Stały Bywalec
hej Ania Mak-większość twierdzi że nie znam się itd,- dobra napisz mi gdzie jesteś w Norge a ja ci poszukam cos najbliższego w twojej okolicy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
13 Posty
Ania Makowiecka
(Ania Mak)
Wiking
mase1 - skoro mieszkasz tam tak długo: wyraź swoją opinie: czy ja mam jakiekolwiek szanse na pracę w No? Języka nauczę się szybko - w zeszłym roku probowałam znaleźć pracę w Szwecji, ale to daremne... Pomyślałam, że może w Norwegii łatwiej, tym bardziej, że czytam i czytam o braku nauczycieli.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
13 Posty
Ania Makowiecka
(Ania Mak)
Wiking
mase1 - ja mieszkam jeszcze w Polsce - jesli znalazlabym cokolwiek, to wsiadam w auto i jestem za dwa dni. Wszystko jedno gdzie! Przejdźmy moze na maila asiud@wp.pl
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
235 Postów
zdzich mały
(mase1)
Stały Bywalec
oczywiście że masz szanse-każdy ma szanse, tylko że naprawdę musisz umieć ten język, jak się nauczysz to nie będziesz potrzebować niczyjej pomocy-powodzenia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
2387 Postów
Sethur Asher
(Sethur)
Maniak
Ania Mak - system rekrutacji w Norwegii wyglada tak, ze mozesz przez kilka miesiecy chodzic od wywiadu do wywiadu zanim ktos do Ciebie oddzwoni, zebys pojawila sie chociaz na dwutygodniowa probe. Dlatego tez pracy najlepiej szukac.. kiedy ma sie tutaj jakas prace (do czego my Polacy przyzwyczjeni z natury nie jestesmy;-(
Bez nostryfikacji dyplomu czarno widze, bo w przedszkolu pracowac moze teoretycznie kazdy, a brakuje wyksztalconej sily roboczej. Proces trwa do 6-ciu miesiecy. Moze start przez Adecco w Twoim przypadku nie bylby taki bezsensowny(?).

mase1 - moja zona tez jest pedagogiem i prace dostala (førskolelærer) bedac w trakcie A1. A2 zaproponowal juz pracodawca. Nie pytajcie w NAVie (bo co o realiach wiedza ludzie siedzacy za biurkiem i sluchajacy dzien w dzien tej samej plyty), to nie ma najmniejszego sensu. Po to jest dostep online z mozliwoscia rejestracji CV. Wysylajcie CV (hurtem) do wszystkich z listy, ktora wam sie automatycznie wyswietla. Odpowiedz przychodzi z statystycznie od 1/25... Poza tym przeczesujcie strony przedszkoli i aplikowac bezposrednio.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-4  
Odpowiedz   Cytuj
13 Posty
Ania Makowiecka
(Ania Mak)
Wiking
Sethur - w adecco mi odpowiedzieli, ze odwolana jest rekrutacja do Norwegii co najmniej do konca roku 2010. Wysle swoje papiery do nokut, zeby je nostryfikowac. CV wyslalam juz do ok. 100 gmin - do dzialu odpowiedzialnego wlasnie za przedszkola i szkoly. Pewnie, ze latwiej byloby przyjechac, szukac na miejscu, uczyc sie jezyka (to akurat lubie bardzo) ale - trzeba miec jakakolwiek prace, zeby przezyc.... Rok temu tak szukalam w Szwecji - tam jest o wiele trudniej, niz w Norwegii i nie potrzebuja nauczycieli w ogole. Dlatego na tym forum szukam opinii osob juz doswaidczonych i mieszkajacyc w Norge. Dzieki za rady.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1416 Postów

(Zuzu)
Maniak
Ania Mak napisał:
Sethur - w adecco mi odpowiedzieli, ze odwolana jest rekrutacja do Norwegii co najmniej do konca roku 2010. Wysle swoje papiery do nokut, zeby je nostryfikowac. CV wyslalam juz do ok. 100 gmin - do dzialu odpowiedzialnego wlasnie za przedszkola i szkoly. Pewnie, ze latwiej byloby przyjechac, szukac na miejscu, uczyc sie jezyka (to akurat lubie bardzo) ale - trzeba miec jakakolwiek prace, zeby przezyc.... Rok temu tak szukalam w Szwecji - tam jest o wiele trudniej, niz w Norwegii i nie potrzebuja nauczycieli w ogole. Dlatego na tym forum szukam opinii osob juz doswaidczonych i mieszkajacyc w Norge. Dzieki za rady.

Niestety posucha jest trochę i wśród osób pracujących dla adecco jest duża liczba facetów co pościągali tu żony które mają wykształcenie pedagogiczne, znają podstawy norweskiego i czekają za pracą na miejscu.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok